sunnuntai 16. elokuuta 2009

Pühapäev, 16. august 2009

Meil oli plaanis sõita mööda suurt alpiteed (Route des Grandes Alpes), mis kulgeb Thononist Mentoni ja on 734 kilomeetrit pikk. Olin juba kodus marsruudi paika pannud. Plaani elluviimine osutus aga väga raskeks, sest juba esimesel serpentiinilõigul Thononist Clusesisse oli mul süda nii pahaks läinud, et Annecysse (see oli meil ka üks tähtis sihtpunkt) tuli meil sõita mööda kiirteed. Asja hea pool oli muidugi see, et jõudsime kohale kiiresti. Annecy linn meeldis meile väga. Käisime suurepärases 12. sajandi vanglas, mis asub väikesel saarel keset Thiou kanalit, ning lossis kõrgel mäe otsas.


Lossi ruumides oli kunstinäitus, mille vaatamine väsitas Aivo sootuks. Õnneks oli teises osas  akvaarium, kus muu seas haugid, luts ja ahvenad ta jälle natuke rõõmsamaks muutsid. Jalutasime veel vanalinnas ning käisime järve ääres. Selgus, et järv on väga madal, siin-seal kõndis inimesi poolest saadik vees üsna kaugel rannast. Sõime ka ühed pitsad restorani terrassil ning jõime õlut, mis oli küll mõnusalt külm, aga üsna kallis, pool liitrit maksis üle 6 euro.


Hiljem sõitsime jällegi kiirteed mööda Chamonisse, kuhu seadsime laagri üles kaheks ööks. Leidsime toreda kämpingu. Mõlemast küljest kõrgusid siin Mont Blanc`i Massif`i mäed, nii et ka Mont Blanc`i ennast sai pildistada otse telgi kõrvalt.


Kämping asub 1030 meetri kõrgusel. Öösel langes õhutemperatuur 11 kraadini, päeval oli aga umbes 30 kraadi. Järgmine päev oli meil plaanis mägedes veeta. Saabumisõhtul hakkas sadama ja algas äike, välku lõi korduvalt kohe lähedal. Meil oli telgis aga hea ja soe magada vihma krabinal.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti