keskiviikko 26. elokuuta 2009

Kolmapäev, 26. august 2009

Öösel ärkas Aivo hirmsa krabina ja sööginõude kolina peale ja arvas, et mingi elukas on meie telgi juurde tulnud. Selgus, et tegemist oli siiliga, kes asjalikult meie asju uuris; ja kui me mõlemad telgist välja ronisime, kõmpis rahulikult põõsaste varju. Ootas ära, et me tagasi magama läksime, ja tuli uuesti sündmuskohale.

Täna käisime Camargues, mis on Lääne-Euroopa suurim suudmeala ja asub Rhone`i jõe suure ja väikese haru vahel. Selle deltaregiooni suurus on 780 ruutkilomeetrit. Autoga sõites on täitsa võimalik rahvuspargiga tutvuda. Parim osa oli muidugi matkamine 1,5 km pikkusel loodusrajal, kus mitmesse paika on tehtud korralikud vaatlusplatvormid. Matk tasus ära, sest nägime palju huvitavat: roosasid flamingosid, valgeid poolmetsikuid hobuseid, lüürakujuliste sarvedega musti härgi, keda kasvatatakse siinkandis võitluste jaoks. Lisaks nägime palju muid linde, kiile, isegi üks nutria lubas ennast videole võtta. Väga huvitav oli vaadata riisipõldu, ei teadnud varem, et Prantsusmaal riisi kasvatatakse.


Hiljem nägime Agdes Camargue riisi poes müügil: poolekilone pakike maksis 3 eurot. Ka loodusraja ümber on omapärane taimestik, meile tundmatuid marjapõõsaid oli mitmeid erinevaid.



Pärast Camarguet sõitsime uuesti Arles`i linna, et seekord päevavalgel seda vaadata. Käisime ka St-Trophime katedraalis ning ristikäigus, kus omapärana oli mitmeid suuri uhkeid seinavaipu.


Lõpuks tutvusime veel Konstantinuse (Arles oli selle rooma keisri sünnilinn) "spaga", aga see valmistas meile pettumuse, sest sinna pidi 3-eurolise pileti ostma, kuid tavalistele varemetele lisaks midagi huvitavat polnudki näha.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti